Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Maandag 28-7
Vrij

Dinsdag 29-7
10.30 krachttraining
14.30 veldtraining Westendorp

Woensdag 30-7
10.30 trainen Westendorp

Donderdag 31-7
10.30 trainen Westendorp

Vrijdag 1-8
10.30 trainen Westendorp

Zaterdag 2-8
17.00 De Graafschap - Konyaspor (Tur) vv Doetinchem

Zondag 3-8
hersteltraining

Bekijk alle weekschema's

Vink de items aan die je in je RSS feed wilt zien.

Roelofsen kiest voor functie van assistent-trainer

Roelofsen kiest voor functie van assistent-trainer 20-04-2012 - Richard Roelofsen richt zich vanaf aankomend seizoen weer op zijn taken als assistent-trainer van De Graafschap. Momenteel is Roelofsen interim-hoofdtrainer. Tot aan het einde van dit seizoen gaat de trainer met zijn manschappen vol voor lijfsbehoud in de Eredivisie.

Taken Roelofsen

Richard Roelofsen licht zijn keuze toe: "We zitten middenin een traject, waarin we bezig zijn met het verder professionaliseren van de hele club. Zo willen we van alle (jeugd)spelers en alle trainers profielen samenstellen. Daarmee komen we meer te weten van spelers en trainers, zodat we het maximale uit hen kunnen halen."

Richard Roelofsen speelt daarin een belangrijke rol. "Ik ben geïnteresseerd in de mens achter de speler. Het ligt dicht bij me. Hoe dat zo is gekomen? Op de cursus ben ik daarmee in aanraking gekomen en het liet me niet meer los. Ik denk daarin de komende jaren van waarde te kunnen zijn. In het samenstellen van je selectie kun je op deze manier zorgen voor een maximale balans. We hebben niets aan spelers die niet bij de club passen.Toen ik recent mijn contract voor vier seizoenen verlengd heb, zijn deze werkzaamheden ook zo afgesproken", zegt de trainer. "Tot het einde van het seizoen staat het vizier volledig op het eerste elftal. Alles voor het ene doel: in de Eredivisie blijven."

Reactie Roland Vroomans

Technisch manager Roland Vroomans kan zich vinden in de beslissing van Roelofsen. "We wisten van zijn besluit. Daarom zijn we achter de schermen ook al druk aan de slag gegaan. We hebben een profielschets van de nieuwe trainer gemaakt. Hoe die profielschets eruit ziet? Daar gaan we inhoudelijk niet op in. In ieder geval moet de trainer bij de clubcultuur van De Graafschap passen.  Wij communiceren pas iets over de nieuwe trainer als het helemaal rond is. Zoals Richard al benadrukte ligt de focus van ons volledig op het handhaven in de Eredivisie", besloot Vroomans met klem.

Terug naar de vorige pagina

Je kunt niet (meer) reageren op dit artikel.
Pincvision Rotra AVDD Arriva PCI Groep Unica Ruesink Grolsch Gatorade Only for men Quick Voetbalshop Streekziekenhuis Koningin Beatrix Atag cv-ketels