Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Maandag 14 april
VRIJ

Dinsdag 15 april
10:30 uur Training (Kracht)

Woensdag 16 april
11:00 uur Training (SVDW)

Donderdag 17 april
10:30 uur Training (SVDW)

Vrijdag 18 april
20:00 uur De Graafschap - Sparta Rotterdam (Stadion De Vijberberg)

Zaterdag 19 april
10:30 uur Training (SVDW)

Zondag 20 april
10:30 uur Training (SVDW)

Bekijk alle weekschema's

Vink de items aan die je in je RSS feed wilt zien.

Stadion De Vijverberg; gevreesd en bejubeld

Stadion De Vijverberg; gevreesd en bejubeld

Gevreesd bij menig gerenommeerd tegenstander, bejubeld om haar sfeer en gezelligheid. Stadion De Vijverberg bakermat van Betaald Voetbal De Graafschap B.V., is al 54 jaar een begrip in Nederland. Met 12.600 plaatsen en een moderne outillage is De Vijverberg het stadion, dat ligt op een unieke lokatie; aan de rand van de stad Doetinchem en pal naast de bossen.

De voetbaltempel van de Achterhoek en Liemers werd op 4 september 1954 in gebruik genomen met een wedstrijd tegen Fortuna '54, waar de nationale voetbaltrots Frans de Munck onder de lat stond. Hij kon niet voorkomen, dat Anton 'haantje' Beumer het allereerste doelpunt voor De Graafschap maakt. De Vijverberg was overigens die dag met 12.000 bezoekers uitverkocht. Het duel eindigde in 1-1.

Sinds dat openingsduel is er veel veranderd op en rond De Vijverberg. Het voetbalcomplex is enkele jaren geleden geheel gemoderniseerd. Opvallend is, de compactheid waarbij, naar Engels voorbeeld, het publiek dicht op het veld zit en de reservebank in de tribune is opgenomen. De vier overdekte tribunes (de Vijverberg, de Roodbergen, de Groenendaal en de Spinnekop) omringen, zonder onderbreking, het speelveld. De meest fanatieke supporters steunen de club door dik en dun vanaf de Spinnekoptribune en zorgen voor allerlei sfeeracties.

De Graafschap is al jaren geroemd om haar uitgebreide Business Club en biedt de leden een ruime ontvangst met twee grote en uitstekend uitgeruste Business Lounges. Deze ruimten leden zich ook buiten de wedstrijddagen om uitstekend voor diverse bijeenkomsten. Uiteraard is De Vijverberg voorzien van zeer eigentijdse kantooraccommodaties, pers- en presentatieruimten, kleedkamers, medische voorzieningen en cateringfaciliteiten.

De Vijverberg is al jaren een begrip in de vaderlandse voetbalwereld.  Het stadion is voorzien van een ultramoderne veldverwarming. Het speelveld wordt op temperatuur gehouden door een infrarood systeem.

De Superboeren kunnen ook dit seizoen tijdens de thuiswedstrijden rekenen op volle Vijverberg. Stadion De Vijverberg zal andermaal gevreesd en bejubeld worden.

Parkeren

Parkeren Vijverberg

 

Terug naar de vorige pagina