Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Maandag 18-8
Vrij

Dinsdag 19-8
10.30 intern
14.00 Trainen SVDW

Woe 20-8
10.30 Trainen SVDW

Donderdag 21-8
10.30 Trainen SVDW

Vrijdag 22-8
20.00 VVV - De Graafschap

Zaterdag 21-8
10.30 Trainen

Zondag 22-8
Vrij

Bekijk alle weekschema's

Vink de items aan die je in je RSS feed wilt zien.

Richtlijnen Pers

Richtlijnen Pers

Betaald Voetbal De Graafschap hecht grote waarde aan een goede relatie met de landelijke en regionale media. Om iedereen gelijke rechten en plichten te geven en overzicht te houden, zijn er een aantal regels waar de media en De Graafschap zich aan dienen te houden. De afdeling communicatie is de schakel tussen
De Graafschap en de media. Deze afdeling is het aanspreekpunt voor algemene clubinformatie. Daarnaast behandelt de afdeling communicatie de accreditaties voor de thuiswedstrijden en ontvangt, beoordeelt en behandelt de afdeling interviewverzoeken voor de directie, trainers, spelers, bestuur en medewerkers van de club.

Accreditatie
Journalisten die een thuiswedstrijd van De Graafschap voor werkzaamheden willen bezoeken, dienen zich voor iedere wedstrijd te accrediteren. Dit kan per mail via perszaken@degraafschap.nl (uiterlijk 3 werkdagen voor een wedstrijd)

De aanvraag dient de volgende gegevens te bevatten:
* naam van het medium
* soort medium (radio, televisie, fotograaf dan wel print)
* namen en functies van de te accrediteren personen

Parkeren
Op vertoon van uw NSP-kaart of All Access kaart kunt u parkeren op P2. Er zijn geen losse P kaarten beschikbaar. 

Perstribune
De perstribune heeft een capaciteit van 41 zitplaatsen, waarvan t.b.v. radiocommentatoren drie met een ISDN-lijn. Er is een vaste lijn gereserveerd voor de NOS en Optimaal FM. Er is dus één ISDN over voor de regionale omroep van de bezoekende partij.  Alle persplaatsen zijn uitgerust met een schrijftafel en elektra. Op het cameraplatform op de hoofdtribune zijn twee plaatsen beschikbaar voor een tv-commentator (deze twee plaatsen zijn vergeven aan de rightholders). Hier is ook de beschikking over elektra. Tevens is er draadloos internet beschikbaar op de perstribune.

Rightholders-zone
In de catacombe bevindt zich de rightholders-zone. Deze zone is na de wedstrijd alleen toegankelijk voor rechtenhouders van TV en radio.  

TV compound
De Graafschap heeft een vaste plek waar alle TV wagens en materialen dienen te staan. Deze bevindt zich aan de linkerzijkant van de hoofdtribune. Primair staan hier de regie- en materiaalwagen van de producent van de rightholder. Tevens staan hier de door hen ingehuurde wagens, zoals SNG en titelwagen. Regionale omroepen die toestemming hebben voor een aftak, dienen vooraf met De Graafschap te overleggen of en waar er geparkeerd mag worden.

Gedragsregels pers
* Alle journalisten, verslaggevers, fotografen en cameramensen dienen gebruik te maken van de persingang (hoofdingang)
* Alle journalisten, verslaggevers, fotografen en cameramensen zijn verplicht zich te legitimeren met een NSP/AISP kaart, All Access of een dienstkaart van De Graafschap.
* De dienstkaart wordt per wedstrijd verstrekt en kunt u dus niet voor andere wedstrijden gebruiken.
* Tijdens de wedstrijd is fotograferen op het veld alleen toegestaan vanuit de door de club aangegeven gebieden. Achter de
   beide doelen dient u achter de boarding plaats te nemen. Fotografen dienen altijd bij de receptie een hesje te halen, te
   tekenen voor ontvangst en het hesje te dragen (dit geldt ook voor ENG teams). Het betreden van het veld is ten strengste verboden. Uitzondering is de clubfotograaf voor de playersescort of speciale evenementen.
* Na afloop van de wedstrijd is de mixed-zone (spelerstunne tussen klapdeurenl) toegankelijk voor radio- en tv-ploegen en de schrijvende pers die dat voorafgaand aan de wedstrijd hebben aangevraagd.
* De perskamer is na afloop van de persconferentie een werkkamer voor alle fotografen en journalisten. Dit houdt in, dat
   iedereen die geen werk meer te verrichten heeft de perskamer dient te verlaten.
* De persroute: via de hoofdingang kan men de perskamer en het veld bereiken. Tot 20 minuten voor aanvang kan men via
   de spelerstunnel naar de perstribune. Daarna zal men via de hoofdingang moeten omlopen. Ook in de rust zal er
   aangegeven worden, dat de deur naar de spelerstunnel dicht gaat. Men dient dan te wachten totdat de spelers buiten zijn
   of men dient buitenom te lopen.
* Alle TV interviews binnen een uur na de wedstrijd met spelers en technische staf, dienen te worden afgenomen voor het
   sponsorbord. Er mogen, zonder overleg met de perschef, geen TV interviews op het veld worden afgenomen.

Persconferentie
Deze staat circa 20 minuten na afloop van de wedstrijd gepland in de persruimte. Hier zullen beide trainers tegelijkertijd acte de présence geven. De pers krijgt de gelegenheid om vragen te stellen aan beide trainers.

Interviews
Interviewafspraken met trainers, spelers van De Graafschap buiten de wedstrijddagen dienen vooraf te worden gemeld via  Marc Teloh (0314-368450) of via de mail naar perszaken@degraafschap.nl.

 De Graafschap wil bij een uitgebreid face tot face interview graag vooraf weten welke onderwerpen worden besproken, voor welke media het is en wanneer de publicatie gepland staat. Voor publicatie kan De Graafschap inzage vragen in het desbetreffende interview alvorens het vrij te geven. U dient dus rekening te houden met redelijke termijn voor inzage.

Interviewafspraken met het bestuur en overige medewerkers van De Graafschap dienen ook vooraf aangevraagd te worden via Marc Teloh

Accreditatie Fotografen

Klik op onderstaande link op de regels m.b.t accreditatie te bekijken.

Eredivisie accreditatievoorwaarden fotografen.pdf 

Contactpersoon media
Marc Teloh
communicatie & media De Graafschap
e-mail  : marc.teloh@degraafschap.nl

 

Terug naar de vorige pagina

Pincvision Rotra AVDD Arriva PCI Groep Unica Ruesink Grolsch Gatorade Only for men Quick Voetbalshop Streekziekenhuis Koningin Beatrix Atag cv-ketels