Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Maandag 18-8
Vrij

Dinsdag 19-8
10.30 intern
14.00 Trainen SVDW

Woe 20-8
10.30 Trainen SVDW

Donderdag 21-8
10.30 Trainen SVDW

Vrijdag 22-8
20.00 VVV - De Graafschap

Zaterdag 21-8
10.30 Trainen

Zondag 22-8
Vrij

Bekijk alle weekschema's

Vink de items aan die je in je RSS feed wilt zien.

Stichting Doelpunt en De Graafschap

Stichting Doelpunt en De Graafschap

Kinderen met een beperking (motorisch en/of verstandelijk) worden bij reguliere voetbalverenigingen vaak moeilijk geaccepteerd, zelfs al is de beperking minimaal. Ook zijn er veel kinderen die voetbal geweldig vinden maar niet weten wat de mogelijkheden zijn of welke vereniging in hun buurt G-voetbal aanbiedt. Daarom zet Stichting Doelpunt zich in om onder andere samen met De Graafschap voetbal voor kinderen met een beperking, ook wel bekend als G-voetbal, meer bekendheid en een groter draagvlak te geven.

Bij de KNVB bestaat het zogenaamde G-voetbal, bedoeld om mensen met een beperking op aangepast niveau te laten voetballen. Het blijkt echter dat G-voetbal onvoldoende bekend is bij deze kinderen (en hun ouders) en dat het huidige G-voetbal voor 90-95% wordt gespeeld door kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Daarom richt Stichting Doelpunt zich in het bijzonder op kinderen (6-16 jaar) met een m.n. motorische of meervoudige beperking, zonder daarbij andere kinderen met een beperking uit te sluiten van de activiteiten.
Voor dit project heeft Stichting Doelpunt op 6 februari 2011 het "Meer dan Voetbal" label ontvangen. Dit label geeft aan dat het project echt bijdraagt aan een betere maatschappij. De Graafschap heeft in 2010 reeds hetzelfde label ontvangen.

De Graafschap ondersteunt dit project van harte en gaat samen met Stichting Doelpunt een voetbaldagen organiseren voor deze groep kinderen.
Nadere informatie over de voetbaldag volgt op de site van De Graafschap en op de site van Stichting Doelpunt.

 

Terug naar de vorige pagina

Pincvision Rotra AVDD Arriva PCI Groep Unica Ruesink Grolsch Gatorade Only for men Quick Voetbalshop Streekziekenhuis Koningin Beatrix Atag cv-ketels